Method Putkisto

Kikka Pesonen – Method Putkisto -metodin lisensoitu ohjaaja

Tervetuloa Method Putkisto -kursseilleni ja tunneilleni!

Method Putkisto luo vahvan pohjan kaikelle muulle liikunnalle ja jokapäiväiselle elämälle. Tärkeintä on, että opit itse linjaamaan kehosi niin, ettei tule rasitusvammoja eikä kulumia. Liike lähtee sisältäpäin. Method Putkiston ja MP-Pilateksen avulla venytät lyhentyneet lihakset, mikä vapauttaa sinut liikkumaan oikein. Olet vahvempi ja notkeampi sisältäpäin, mikä näkyy ulospäin kauniina, ryhdikkäänä vartalona.

Method Putkistoa voivat ohjata vain Method Putkisto Finland Oy:n kouluttamat ja lisensoimat ohjaajat.

Method Putkisto on Marja Putkiston luoma kehonhallintaohjelma ja oppi omasta kehosta. Kiristyessään lihakset estävät meitä liikkumasta ja vetävät kehoa huonoon ryhtiin. MP syvävenyttelyllä pidennät lyhentyneet lihakset ja MP syväjumpalla vahvistat heikot lihakset, jolloin kehosi ryhti paranee ja lihaksesi toimivat tehokkaammin. Tämä näkyy myös ulospäin; vartalosi hoikistuu ja notkistuu.

cat

Työskentelymme pohjana on vahva ja vapaa pallealihas. Hengitystekniikan parantuessa aineenvaihduntasi vilkastuu, vastustuskykysi paranee ja piristyt. Kun veressä on enemmän happea, rasvan palaminen kaiken liikunnan aikana tehostuu.

Method Putkisto luo vahvan pohjan kaikelle muulle liikunnalle ja jokapäiväisellä elämälle. Tärkeintä on, että opit itse linjaamaan kehosi niin, että ei tule rasitusvammoja eikä kulumia. Liike lähtee sisältäpäin.

Syksyn tuntiaikataulu

Vakiotunnit:

  • su klo 18-19.30, method putkisto,19.30-20.45 miehet vetreiksi
  • Ti klo 18.30-20, method putkisto pilates

10 kerran kortti 180 sis alv. Yksityistunnit sovitaan erikseen a 40e/h.

  •  

Varaa paikkasi Kikalta 0400-505 323.

Starttipaketti Method Putkisto

  • 1 yksityistunti (2h) ja 3 kertaa viikkotunneilla mukana yhteensä 70e

Voit räätälöidä tunnin myös oman ystävä/työ porukan kanssa (minimi 6 henkeä). Sovitaan aika yhdessä. Tulen myös tilauksesta muualle ohjaamaan, tarvittavat varusteet mukana tuoden.

Ajankohtaista

Pilates on saksalaisen Josef Pilateksen kehittämä kehohallintatekniikka, jonka avulla saavutat vahvan ja notkean lihaksiston. Marja Putkisto toi Pilateksen Suomeen. Hän on myös kehittänyt sitä vastaamaan nykypäivän ihmisen tarpeisiin. Tästä syntyi Method Putkisto (MP) Pilates. MP Pilateksen pohjana on luiden oikea linjaus, jolloin lihakset toimivat tehokkaasti ja turvallisesti. Keho työskentelee tasapainoisesti. Ulospäin se näkyy vahvana ja ryhdikkäänä olemuksena.

cats

Nykyään yhä useammat lääkärit ja fysioterapeutit suosittelevat MP Pilatesta selkä kipuisille. Taitavan ohjaajan avulla vaikeatkin vaivat ovat helpottuneet tai poistuneet.

Ryhti kauniiksi – Olo vahvaksi

Method Putkiston, Mp Pilateksen ja avulla opit linjaamaan kehosi niin, että lihakset toimivat tehokkaasti ja turvallisesti.

Method Putkiston avulla venytät lyhentyneet lihakset, mikä vapauttaa sinut liikkumaan oikein. MP Pilateksen avulla vahvistat kehosi uuteen uljaaseen ryhtiin. Tämä kaikki vaikuttaa muuhun liikuntaan – ratsastajan istunta ja apujen käytön herkkyys paranee, kuten myös tasapaino hevosen selässä. Kunto­saliharjoittelija ei saa rasitusvammoja, eikä jokapäiväinen istuminen enää rasita selkääsi. Olet vahvempi ja notkeampi sisältäpäin, mikä näkyy myös ulospäin kauniina, ryhdikkäänä vartalona!

Ratsastajan saumaton yhteistyö hevosen kanssa vaatii taitoa tunnistaa hevosen kehonliikettä ja mukauttaa oman kehon käyttö tähän. Ratsastajan on ensiarvoisen tärkeä tiedostaa ja tunnistaa oman kehonsa liikkeenhallinta ja sitä edistävät tai estävät tekijät.

Mitä paremmin ratsastaja tiedostaa oman kehonsa ja sen toiminnan, sen pienemmillä avuilla hän kykenee vaikuttamaan hevoseen, jolloin ristiriitaiset viestit hevosen ja ratsastajan välillä vähenevät huomattavasti.

Tämä vaikuttaa ratsastuksen laadun paranemiseen kaikilla tasoilla harrastajista kilpaurheilijoihin. Ratsastuksen teknisen osaamisen lisäksi ratsastaja tarvitsee tasapainoisen lihaksiston, syvien lihasten voimaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota. Method Putkiston avulla ratsastaja oppii tiedostamaan paremmin omaa kehoaan, kehittämään sen hermotusta ja toiminnallisuutta.

cat2

Ratsastus lajina on hyvin staattinen ja ratsastusasento myös muokkaa kehoamme. Method Putkiston harjoitteilla voimme neutralisoida lajin aiheuttamia haittoja kehossa. Method Putkisto opettaa korjaamaan, tukemaan ja hallitsemaan ratsastajan selkärangan liikkeitä. Se harjoittaa keskikehon ydintuesta vahvan ja dynaamisen, mikä mahdollistaa rangan neutraalin asennon hallinnan ratsastuksen aikana, jolloin hevosen liike ei kuormita ratsastajan selkärankaa virheasentojen kautta.